
Istoric Cleante
Cleante – prenumele unui violonist de exceptie nascut intr-un oras pe malul Dunarii. Abordand un stil propriu, se claseaza in ierarhia marilor maestri ai muzicii lautaresti precum Tudor Pana, Efta Botoca, Ion Dragoi etc. Cleante lasa ca mostenire fiului sau Marian maiestria intepretarii la vioara. Ca un omagiu adus tatalui sau, Marian formeaza in anul 2007 un grup de muzicieni profesionisti, ulterior devenind taraful ce-i va purta numele regretatului Cleante.
Taraful Cleante azi
Respectand traditia familiei, de a transmite muzica de buna calitate, Marian impreuna cu fiul sau George, instrumentistii si solistii colaboratori au consolidat succesul de care se bucura astazi Taraful Cleante.
Marian Cleante si George Cleante reusesc sa impresioneze publicul prin show-urile lor, facand demonstratii fascinante cu vioara. Ca si in orice alta profesie, munca si seriozitatea caracterizeaza Taraful Cleante. Taraful Cleante abordeaza o multitudine de genuri muzicale: muzica lautareasca, folclor, cafe concert, pop-dance, cover-uri, reusind de fiecare data sa ajunga la sufletul marelui public.
Buna dispozitie si atmosfera placuta pe parcursul spectacolelor estre intretinuta cu profesionalism de membrii si solistii colaboratori ai tarafului, care datorita experientei acumulate de-a lungul timpului reuseste sa interactioneze cu publicul, creand totodata o legatura armonioasa cu acesta.
Instrumentele clasice si traditionale ce definesc un taraf (tambal, nai, contrabas, vioara) s-au asociat cu instrumente moderne (clape, percutie electronica, acordeon electric, vioara electrica) reusind astfel ca Taraful sa abordeze si stiluri moderne ca pop-dance, reggae, evergreen-uri, etc